19 декември 2016 17:45, прочетено 601

Verizon може да се откаже от сделката за покупка на Yahoo

По-рано през годината стана ясно, че Verizon е постигнала споразумение за покупката на Yahoo за 4,8 милиарда долара, но през последвалите месеци наяве излезе информация за два сериозни пробива в сигурността на интернет компанията, които са засегнали милиони от нейните потребители. През септември се разбра, че през 2014 година хакерска атака е компрометирала около 500 милиона акаунта, а компанията обяви, че нападението е било финансирано от неустановена държава. Преди дни Yahoo сподели детайли за друга атака, която се е провела през 2013 година и при нея са били засегнати 1 милиарда акаунта.

Това явно е достатъчно основателна причина за Verizon да поиска сериозно намаление в сумата, която трябва да плати за Yahoo, или дори напълно да се откаже от сделката. Това става ясно от информация на Bloomberg, която разкрива, че телекомуникационният оператор е сформирал специален екип, който да проучи опциите за осъществяване на някоя от тези възможности. Твърди се, че този отдел работи напълно самостоятелно от групата под ръководството на шефа на AOL Тим Армстронг, която обмисля начините за интегриране на Yahoo в структурата на Verizon.

Телекомът още не е коментирал публично дали има промяна в отношението му към сделката, но посочва, че ще оцени ситуацията с напредването на разследването на Yahoo. Според Bloomberg, Verizon иска да се увери, че няма да носи правна отговорност за хаковете, и че цел на всички потенциални бъдещи съдебни искове ще бъде Yahoo, а не тя. Междувременно в разследването на атаките са се включили и експертите на ФБР, което е логично, предвид на участието в тях на чужда държава.

Източник: Bloomberg

Може да ви е интересно и това:

Хакерска атака е компрометирала над 1 милиард акаунта в Yahoo | 
Apple ограничава скоростта на изтегляне в една от версиите на iPhone 7 | 
Motorola, Lenovo и Verizon стартират конкурс за създаване на Moto Mods | 
Yahoo тайно е сканирала потребителската поща в услуга на щатските власти | 
Телефоните Pixel ще са налични и в синьо | 

Тагове:
yahoo | 
Verizon | 

Коментари

Коментари: 1 |
Твоят коментар
 | Всички коментари

Автор: TRG
, 19 декември 2016 20:23
Отговор

Май не правите разлики между ФБР и ЦРУ…
ФБР е Федералното бюро за разследване и се занимава с разследването на престъпления, които са особено обществено опасни или се развиват в няколко щата вътре в САЩ.
ЦРУ е Централното разузнавателно управление и се занимава главно с контраразузнаване и какво ли още не, но извън САЩ.

Накратко, ако е намесена друга държава – ФБР няма юрисдикция, докато ЦРУ точно с това се занимава…

Така че не сте разбрали защо ФБР се е намесила!

Article source: http://www.mobilebulgaria.com/news/39251/verizon-може-да-се-откаже-от-сделката-за-покупка-на-yahoo