20 декември 2016 17:40, прочетено 624

Nintendo Switch работи много по-бързо при връзка с докинг станцията

Игровата конзола Nintendo Switch ни изненада с възможностите си да се използва у дома или в движение, но засега много от техническите й параметри са обвити в мистерия. Японската компания обеща да разкрие повече през януари, така че няма да се наложи да чакаме много, но междувременно от Eurogamer са се сдобили с техническа документация за разработчици, която осигурява някои интересни детайли. Според спецификациите производителността се променя в зависимост от начина на употреба и в това няма нищо необичайно, тъй като в движение трябва да се разчита на ограничената енергия от вградената батерия.

Ситуацията става по-интересна, когато конзолата се свърже с телевизор чрез специалната докинг станция. Тогава честотата на оптимизирания за нуждите на Nintendo графичен ускорител NVIDIA Tegra се увеличава до 768MHz от 307,2MHz в мобилен режим. Така устройството ще бъде много по-мощно от своя предшественик, но пак няма да успее да достигне производителността на своите конкуренти. Все пак едва ли Nintendo цели това – през годините компанията ясно показа, че се фокусира основно върху игровото преживяване, а не върху хардуерните възможности на своите устройства.

Няколко дни по-рано VentureBeat също сподели детайли за процесора Tegra в конзолата. Според източниците на изданието той е базиран на по-старата архитектура Maxwell, а не на актуалната Pascal, защото тя не е била готова за употреба в серията Tegra. Все пак производителността му ще е достатъчна за игрите на Nintendo и ще задоволи изисканията на повечето фенове на компанията. Японската компания обаче не е имала време да чака за излизането на мобилен чипсет с новата архитектура на NVIDIA, защото трябва възможно най-бързо да замени Wii U, чиито продажби продължават да се свиват. Освен това Nintendo иска да се възползва максимално от ефекта на иновативния дизайн преди да е реагирал някой конкурент.

Изданието също посочва, че използвания чип Tegra най-вероятно ще работи с по-висока честота при поставяне в докинг станцията, която ще осигурява постоянно захранване. В този случай устройството трябва да рендира графиката с по-висока резолюция за показване върху телевизор, докато в портативен режим честотата е по-ниска за да се пести енергия. Освен това се смята, че Switch има дисплей с резолюция 720р, което предполага, че графичния процесор няма да е толкова натоварен. Освен това разработчиците могат да вземат други мерки за подобряване на кадровата честота – например рендиране при резолюция 540p и последващо мащабиране на картината до 720p.

Източник: Eurogamer

Може да ви е интересно и това:

NVIDIA подготвя нова версия на SHIELD с Android TV | 
Играта Super Mario Run ще изисква постоянна връзка с интернет | 
TSMC се готви за производството на 3-нанометрови чипове | 
Super Mario Run за iOS ще излезе на 15 декември | 
Nintendo Switch има 6,2” сензорен дисплей | 

Тагове:
nintendo | 
switch | 
NVIDIA | 
Tegra | 

Коментари

Коментари: 0 |
Твоят коментар

Article source: http://www.mobilebulgaria.com/news/39257/nintendo-switch-работи-много-по-бързо-при-връзка-с-докинг-станцията