13. 09. 2017.

 – Autor: Pressonline

KAKAV TELEFON! Budućnost je stigla! Novi iPhone X se ne otključava rukama, već POGLEDOM! Pogledajte novitete u njemu!

Apple je predstavio novi iPhone X, svoj najnapredniji uređaj dosad.

KAKAV TELEFON! Budućnost je stigla! Novi iPhone X se ne otključava rukama, već POGLEDOM! Pogledajte novitete u njemu!

Foto: Tanjug

Tim Kuk ga je na događaju u svečanoj sali „Stiv Džobs“ najavio kao „najveći korak napred još od originalnog iPhone-a“, koji će „otvoriti put tehnologije u narednoj deceniji“.

Desetka ima ekran koji u Apple-u zovu „super retina“ ekranom, koji se služi OLED tehnologijom za bogatije boje i oštrije slike. 
Novi telefon više nema Home dugme – otključava se jednostavnim pogledom na ekran, jer ima Face ID tehnologiju prepoznavanja lica. 

Fil Šiler, potpredsednik marketinga u kompaniji Apple, objašnjava da telefon prvo pravi matematički model vlasnikovog lica.
Biometrijsko prepoznavanje lica navodno je mnogo preciznije od TouchID tehnologije skeniranja otisaka prsta, koji su imali dosadašnji modeli, uključujući i novopredstavljeni iPhone 8. 

Nova tehnologija biće korištena za „Animoji“, animirane emotikone, koje kontrolišete mimikom sopstvenog lica. 

Telefon naime, prati vaše izraze i koristi ih za animiranje emotikona.

Poput nove „Osmice“, iPhone X se služi istom bežičnom Qi tehnologijom punjenja, preko staklene poleđine, a uključen je i isti A11 „bionički“ čip. 

Uprkost povećanim performansama, iz Apple-a kažu da će telefon trajati „dva sata duže od iPhone-a 7“. 

Takođe, telefon je otporan na vodu i prašinu. 

Biće dostupan od 3. novembra (pretporudžbine biće moguće od 27. oktobra) u crnoj i beloj boji po ceni od gotovo 1.000 dolara za verziju od 64 GB, odnosno 1.150 dolara za verziju od 256 GB.

Izvor:

Pressonline

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Article source: http://www.pressonline.rs/plus/tehno/400282/kakav-telefon-buducnost-je-stigla-novi-iphone-x-se-ne-otkljucava-rukama-vec-pogledom-pogledajte-novitete-u-njemu.html