Glasine: iPhone 8 i iPhone 8 Plus dolaze s 5,0 i 5,8-inčnim zaslonima

Glasine: iPhone 8 i iPhone 8 Plus dolaze s 5,0 i 5,8-inčnim zaslonima

iphone7-plus-okvir

Ako 2017. godinu ne obilježi revolucija u dizajnu smartfona, džabe smo krečili. Nakon što je Xiaomi predstavio svoj MI Mix, koji u kućištu veličine iPhonea 7 Plus donosi 6,4-inčni zaslon, podigla se velika prašina. Počelo se nagađati da je ovaj kineski proizvođač zapravo «ukrao» dizajn Appleovog iPhonea 8, koji će svjetlo dana ugledati tek za nešto manje od godinu dana.

Nakon toga se počelo špekulirati i o Samsungu. Ova se kompanija zbog povlačenja glavnog jesenskog proizvoda s tržišta (Note 7) našla pod velikim povećalom publike koja na proljeće očekuje Mesiju. Upravo bezokvirni dizajn bi mogao biti novi Samsungov tržišni adut, a kao logičan indication za premijeru takve koncepcije nameće se upravo Galaxy S8.

U međuvremenu su se pojavile i navodne fotografije Meizuovog bezokvirnog koncepta i kako stvari stoje, samo je pitanje vremena kad će se i ostali prikloniti ovom trendu.

Najviše pozornosti po tom pitanju, očekivano, privlači sljedeća generacija iPhonea, bez obzira koliko je datum realizacije daleko. Razni analitičari su već prorokovali da će novi iPhone donijeti veće dijagonale zaslona, ali bi ukupni gabariti kućišta trebali ostati u okvirima sadašnjih modela.

Svojevrsnu potvrdu ovoj tezi danas je dala Barclays analitička kuća, koja je svojim klijetima uputila dopis o zaslonima novog iPhonea, prenosi MacRumors. Prema njihovim saznanjima, iPhone 8 bi trebao imati 5-inčni zaslon, ali zadržati dimenzije kućišta iPhonea 7, dok bi iPhone 8 Plus u istim gabaritima kao iPhone 7 Plus trebao donijeti zaslon dijagonale 5,8 inča. Također, potonji bi trebao koristiti AMOLED tehnologiju, dok bi manji ostao na LCD-u.

Ništa impresivno u usporedbi s Xiaomijevim rezultatima smanjivanja mesa, ali s druge strane daleko realnije. Naime, teško je povjeravati da će Apple odjednom napraviti tako velik skok u dizajnu, stoga je realno očekivati da će se okvir smanjiti do određene mjere, ali ne i koliko većina očekuje.Article source: http://mob.hr/glasine-iphone-8-i-iphone-8-plus-dolaze-s-50-i-58-incnim-zaslonima/