Američki FBI uhapsio je 21-godišnjeg stanovnika kalifornijskog gradića Fresno, Trevona Mauricea Franklina, zbog ilegalne distribucije prošlogodišnjeg filmskog hita Deadpool.

Osam dana nakon službenog početka distribucije navedenog filma u februaru 2016. godine, Franklin je uploadovao Deadpool na sopstvenu stranicu na Facebooku. Na taj način oko 5 miliona korisnika Facebook-a imalo je priliku da taj film pogleda u potpunosti besplatno.

Iako je od postavljanja filma na Facebook prošlo više od godinu dana, Franklin je uhapšen tek tokom prošle nedelje službeno optužen za kršenje autorskih prava (tužilaštvo za njega traži trogodišnju zatvorsku kaznu).

Osim za nedozvoljeno postavljanje filma na Facebook, Franklin će biti optužen i za posedovanje 10 ilegalnih kopija istog filma, ali nije poznato jesu li te kopije napravljene zbog daljnje prodaje.

U američkim medijima vlada mišljenje kako FBI najverovatnije Franklina namerava da pretvori u svojevrsni primjer i upozorenje za osobe koje čine ili će činiti slične prekršaje.

Article source: http://www.itvesti.info/2017/06/fbi-ga-uhapsio-zbog-ilegalne.html